Gebelik hesaplama durumlarında, en sağlıklı olan yöntemlerden biri SAT hesaplamasıdır. Bu hesaplama sayesinde, düzenli adet döngüsüne sahip anne adayları bebeklerinin doğum tarihini kolaylıkla bulabilmektedirler. Bu hesaplama için, anne adaylarının yaşadıkları son adet döngüsünde ki ilk gün yeterli olmaktadır. Bu güne, normal hamilelik dönemi olan 9 ay 10 güne denk gelen 280 günün eklenmesi ile doğacak olan bebeğin doğum tarihi ortaya çıkmaktadır.
Anne adayları kadınların hamilelik belirtileri arasında en önemli semptom, düzenli olan adet döngüsünün gecikmesidir. Düzenli olan adet döngüsünün 1 haftadan daha fazla gecikmesi ile beraber, hamile olma durumları ortaya çıkmaktadır. Gece veya gündüz aniden gelen mide bulantılarında, anne adayı olan kadınlarda en çok görülen belirtilerdendir. Değişen hormonların yol açtığı bu belirtilerin görülme durumu ve sıklığı, anne adayı olan kadınların fizyolojik ve biyolojik durumlarına bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir.
MS hastalığı beyin ve sinir sistemini etkileyen bir hastalıktır. Hastalığa yakalanan kişilerde ilk belirtiler görme kayıpları, çift görmeler ve vücudun çeşitli bölgelerinde uyuşmalar olarak ortaya çıkmaktadır. MS hastalığı, sinir sistemi ve organlar arasında iletişimi sağlayan miyelin tabakanın hasar görmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Tüm vücudu saran bu miyelin tabakasını kaplayan zararlı lezyonlar, beyin ve omurilik ile bağlantı kurmasını engellemektedir. MS hastalığı ölümcül olmamakla beraber tedavi edilmemesi durumlarında hastalarda kalıcı hasarlar oluşmasına sebebiyet vermektedir.